Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

NEA TMHMA BASICS 1 και Basics2 - Εισαγωγή στα όπλα

Κάθε Τρίτη 19.00 - 20.00 ώρα

Νέο τμήμα - Εισαγωγή στα όπλα 

Φόρμα βεντάλιας Gong Fu - 38 στοιχεία

 Μετάβαση και νέο έδαφος για τους ασκούμενους του επιπέδου Basics 1 και Basics 2. Η εξοικείωση με τη χρήση ενός όπλου Τάι Τσι Τσουάν δοκιμάζει τον ασκούμενο στην επέκταση του κινητικού ελέγχου του σώματος του και τη σύνδεση του με το όπλο Τάι Τσι Τσουάν. 

'Παίζοντας' με την φόρμα της Gong Fu βεντάλιας έχουμε πολλαπλά οφέλη στην φυσική μας κατάσταση, την πνευματική μας διαύγεια αλλά και την ψυχική διάθεση. Η φόρμα της βεντάλιας χαρίζει ευχαρίστηση και ψυχαγωγία ενώ επιπλέον ανεβάζει το επίπεδο της αυτοσυγκέντρωσης και ταχύτητας αντίδρασης μέσα από τις συνεχείς εναλλαγές μεταξύ αργής κίνησης με χαρακτηριστικό την πλαστικότητα από τη μία και την εκρηκτική εκτέλεση από την άλλη.

Αφουγκραζόμαστε ένα μεγαλύτερο εύρος στη κίνηση μας - άνω και κάτω άκρα ενδυναμώνονται και η ευκινησία βελτιώνεται. Η σπονδυλική στήλη ξεμπλοκάρει και η λεκάνη περιστρέφεται με μεγαλύτερη άνεση με την ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, των εν τω βάθει μυών και του λαγονοψοϊτη μυ. Κινούμαστε μαζί με την βεντάλια μας σε διάφορα επίπεδα (οριζόντιο, προσθιοπίσθιο και μετωπιαίο) και σε άξονες που οξύνουν την αισθητηριακή αντίληψη κατά την μετακίνηση μας μέσα στον χώρο. Το όπλο συνδέεται με το χέρι που το κρατάει και κατ' επέκταση επιμηκύνει την αίσθηση του σώματος μας. Η οπτική επαφή με το όπλο είναι συνεχής και επιπλέον  αδιάκοπη η εστίαση της προσοχής μας. 

Το 'δάχτυλο του σπαθιού' εκτελεί τρεις ενέργειες - ισορροπεί το άλλο χέρι του όπλου, παραπλανεί τον 'επιτιθέμενο' και αμύνεται σε κάθε κίνηση που στοχεύει προς το 'κέντρο' μας.

Ένας νέος 'Δρόμος' ανοίγεται στην άσκηση μας.  

Κάθε νέο δρόμος εμπλουτίζει και θρέφει το πνεύμα και ανυψώνει προοδευτικά την δεξιοτεχνία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου